Viata in Japonia(38)
Raspunsuri - Pagina 5
bibos spune:
Buna, pentru cine intreba de apartamente...de ex in Tokyo sau Yokohama sau Chiba central sa zicem, gasesti locuinte de la 50.000 yen in sus ...acuma depinde cauti chintai adica apartamente de inchiriat pe perioade lungi sau monthly ceva mai scump de la 80.000 yen la 150.000 1 room in Tokyo centru. Problema la apartamentele chintai este ca nu sunt mobilate si trebuie sa platesti garantie si chiria pe 3 luni in avans plus mai este un fel de agent fee o taxa pentru firma. Apartamentele monthly sunt mobilate ca la hotel plus bucatarie doar ca nu ai sampoane si prosoape.
Eu lucrez in domeniu, daca ai nevoie de o locuinta te pot ajuta . As pune si numele situ-lui cu apartamente dar nu vreau sa zica lumea ca fac publicitate.
timi_melinda spune:
Sincer sunt cam geloasa pe fetele din tokyo , mereu la intalniri , petreceri , suna super bine , vreau si eu 
Pe la noi pe la Nagoya nu se intalneste nimeni cu nimeni ?
Daca aveti intalniri ziceti-mi si mie , spun si eu prezent la o barfa ...
Poze la petrecere nu a facut nimeni ?
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI]
[/URL]
mamaluidavid spune:
Hannen a fost petrecere organizata de Brastel,ma rog petrecere e mult spus,mai mult spectacol de dans sustinut de trupa lui Valentin Bartes.
Petrecerea a fost organizata cu ocazia zilei de 8 Martie.
Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)
Deserted spune:
quote:
Originally posted by hannenquote:
Originally posted by Deserted
N-as locui intr-un apart. dat de primarie nici pe gratis sa mi-l dea. Le-am vazut eu cum arata.
Hannen, tu locuiesti in Shizouka si e oras scump. Aici un prinz costa 1200-1500 Yeni. In Osaka si celelalte orase mari gasesti si la 300yeni.
Japonezele se descurca si duc o viata decenta pentru stiu sa organizeze banii.
Apropos, Cita platesti chirie si in ce zona a orasului stai?
Deserted, adica ma aprobi cind zic ca uaminii se descurca si cu mai putin de 300.000
Adica daca in Shizuoka,oras scump se poate ,de ce nu s-ar putea si prin altele mai ieftine.
Da,si eu ziceam ca femeile japoneze stiu sa organizeze banii,nicidecum ca numara boabele de orez din castron si cumpara tofu de 30`j de yeni.
Eu stau la 3 statii de autobuz de centru,distanta parcursa in 15` cu autopiciorul si 10`cu masina/bus,ca ie trafic.
Cu trenul cred ca mai putin de 5 min.Despre chirie hmm,nu vreau sa intru in tagma laudarosilor.
(glumesc)
Pai, unde, kita, minami?
De ce intreb ? Ma intereseaza preturile si zona.
Cele mai bune zone din Shizuoka sint asa: Oiwa, Ando, KitaAndou, Kamiyashiarai. Aici stau bogatasii orasului, aia eraii.
devylla spune:
Las hannen ca vazusi azi la cumparaturi tofu la 38 yeni,special m-am uitat:)Il ultima vreme il cumpar destul de rar si cand il cumparam nu ma uitam la preturi.
Aci un apartament cu chirie pentru zona asta il consider scump.In jur de 50.000-60.000 si nu stie ce confort.
Apartament de stat am vazut acum doua saptamani,la o prietena,care e divortata si locuieste cu cei doi copii.Jalnic,doua camere mici + o bucatarie in care nu ai loc sa te misti...saraca se scuza si eta sranjenita.Insa uite ca asa se economisesc niste bani,ca este nevoita sa-si creasca copii doar din salariul ei.
Cine zicea ca e geloasa pe cele din Tokyo?sa vina sa stea aici la mine....ca nu e picior de roman...macar in nagoya mai sunt cativa![]()
Si ca tot veni vorba de banii de macre lunar.Voi din cat va descurcati?Vroiam sa vad alte persoane cat cheltuie,sa vad eu cum ma descurc.Bine,asta daca vreti sa raspundeti![]()
Edit:mancare pardon :),nu mai stiu sa tiparesc
Sabina Y.
14+
japonia prin ochii unui amator
pika-pika spune:
Eu platesc chiria 50.000 pe luna la un apartament cu 3 camere destul de mici,cam 6 tatami si o bucatarie la fel.
Nu era totul nou cand am venit,bucatarie si baia destul de vechi si este si la tara si pe zi ce trece am din ce in ce mai putin spatiu.Dar am niste cunostinte care stau intr-o cladire noua de la primarie,platesc 25.000 pe luna,apartament mare din beton,sufragerie mare,3 camere(2LDK).In schimb ca sa intri acolo trebuie sa astepti nu stiu cat timp si foarte rar sa fie goale apartamentele.
Noi mai rabdam aici pana ne-or da credit pentru casa.![]()
Si cheltuim cam 50.000 pe luna pe mancare,sampoane,servetele...ma rog ce mai e nevoie intr-o casa...fara iesirile la restaurant.Nu stiu daca e mult sau putin dar tin sa precizez ca suntem mancaciosi...hihihi
hanako2004 spune:
buna japonici..vad ca sunteti active ..
ma bucur
daca tot vine vorba de cheltueli ma bag si eu aici...
eu lunar pe mancare cheltui 150.000doar mancarea...+tel fix,apa,gaz alti 50.000..telefoanele mobile si lumina am noroc ca le plateste sotiorul..
restaurantele si asobi doar el le plateste
si mai ramane 150.000 mii de cheltuiala..din care la sf de luna ce ramane ii pun pe cec la emilica
sunt ff curioasa si eu cat cheltuiti..lunar
am multe prietene care spun ca 150.000 pe mancare e prea mult insa sunt zile in care cheltui si mai mult pe mancare....
va doresc o zi buna 
POZICI NOI
LA bucatarie

Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
aiko2004 spune:
BUNA FETELOR...nu am mai intrat de foarte multa vreme ca ..calculatorul meu a fost plin de virusi si nam mai putut misca nici un deget...asa ca am asteptat sotiorul sa-mi cumpere unul nou![]()
bine venit fetelor noi
si ma bucur ca sunteti atat de active
HANAKO..cheltui cam mlt nu ti- se pare???glumeam...
si eu la fel..pe mancare ma ajunge 130.000-140.000 pe luna si separat tel fix+;mobile+gaz+apa+lumina..care ajunge pana la 100.000si ce ramane sunt pentru asobi si restaurante..uneori mai plateste si el dar de obicei eu![]()
noi chirie nu platim.ca este locuinta sotului..si cu chiria am scapat..insa platim taxe multe la stat dar asta el se ocupa
mie sotul imi da lunar 450.000 cu care sa traim..uneori nu ne ajung si alte ori mai ramene 20.000-30.000..care ii punem deoparte la banka pt copii..
cam asta este la noi ....
pika-pika spune:
Mooama deci eu stau super bine la capitolul cheltuieli...noi cheltuim pe luna cam 300.000-350.000 si cumpar tofu de 70 de yeni
Nu stiu ce as putea sa cumpar pe 150.000 pe luna.Eu cumpar carnea de la brazilieni.Cu 15.000 mancam toata luna,carne in fiecare zi.Si cartofi,ceapa si alte legume de la un magazin unde cumperi un lighean de cartofi sau ceapa cu 800-1000 de yeni,care imi ajunge si ala vreo 2 sapt chiar mai mult.Apoi am aici aproape de mine un loc unde pun diferite legume intr-o lada si pui 100 de yeni intr-o cutie si iei ce vrei de acolo.N-am stat niciodata sa vad exact cat cheltuiesc pe mancare dar nu cred ca am trecut vreodata de 70.000 fara iesirile la restaurant.Poate acum ca o avem pe Aina o sa cheltuim ceva mai mult???
devylla spune:
Moaaa fetelor
,m-ati dat gata cu sumele de 140.000-150.000.Pentru mine e imens,doar pentru mancare![]()
Eu ziceam ca sunt eu aiurea si cheltui prea putin,banuiesc ca depinde de zona in care locuiesti.Eu aici pe mancare,ceea ce include si okashii si sucuri...ma duce in jur de 30.000 pe luna,am zis in plus,astia ii pun lunar de-o parte pt mancare,de cele mai multe ori raman din ei.Cum zicea si pika-pika,mai sunt zile cand sunt legumele ieftine,cu carne zilnic,peste...adik nu ca as face super economie sa ne luam de la gura.Dar parca cand aud de ce sume ziceti voi...mi se pare ca mananc doar pietre:)
Sabina Y.
14+
japonia prin ochii unui amator